Skäms på mej...

Usch va dålig ja har blivit på detta med att uppdatera. Men de går ju i perioder de där. Jag skriver igen när jag har nåt att säga :)

Skäms på mej...

Usch va dålig ja har blivit på detta med att uppdatera. Men de går ju i perioder de där. Jag skriver igen när jag har nåt att säga :)

Hemma

Har kommit hem och så. Sovit bort nästan hela dagen, ni får kanske ett ordentligt inlägg i morgon.

Jobbhelj

Blivit dålig på att uppdatera. I morn åker jag iallafall iväg till Vällinge, får se om det blir något skrivande då. Brukar bli ca 13 timmars arbetsdagar och sen middag och dryck med alla på kvällen så jag kommer vara sliten när det här är över :) Är hemma på söndag kväll/natt någon gång. Ska försöka få upp en bild på mej i uniformen om ni vill se :P

Att se fram emot:
Tisdag börjar jag skolan :D ska läsa Spanska på universitetet
Torsdag åker vi till Stockholm
Lördag ska jag och Sofia ut, förhoppningsvis Klara oxå, nån mer som är på?
Lördag 5:e har jag och kusin släktkalas för vi fyller år i faggorna båda 2
Tisdag 8:e fyller jag 20!
Lördag 26:e har jag och Moa 20 års kalas

Over and out

Favorit

Eftersom jag är florist måste ju bloggen få handla om blommor ibland. Så jag tänkte visa en av mina absoluta favoritblommor nämligen gloriosa. Den har så fin färgsättning och är lagomt udda :)



Har du någon favoritblomma?

Bilden är källänk


Handskarna

Nu hittade jag handskarna, skulle de inte va skitgrymt med dom och jackan till mina skor?


Emma har cravings

Den nya skinnjackan på hm är så snygg! Bra pris oxå. Men vet inte om ja ska köpa den, de är ju ganska många andra som kommer ha den och de är ju inge kul. Det fanns ett par skitsnygga bikerhandskar oxå men jag hittade ingen bild på dom nu. Svart skinn korta med en bred dragkedja på. Mmmmums!



Min skinnjacka är heltslut så jag vill väldigt gärna ha en ny men som sagt kommer vääldigt många ha den. Ska jag eller inte?

Måndag med Sofia!

Igår umgicks jag och Sofia hela dagen. Vi började dagen på Ikea, när vi var påväg in räknade jag upp massa saker ja skulle köpa. Jag fick inget av de men mycket annat :) jag köpte stora djupa tallrikar till min servis, små glasskålar, förvaringsburkar till mjöl, socker m.m. Ett glas för jag hade sönder ett för ett bra tag sen. Batterier och 5 små speglar med tjock svart/brun ram. Jag skulle haft en hylla och massa förvaringsgrejer men de fanns inget jag gillade så det fick vara. Sen åkte vi hem käkade lunch och plockade/satte upp allt vi hade köpt. Sen blev det fika med kladdkaka och på kvällen såg vi på film och åt popcorn. Supermysig dag ^^

Gårdagen..

.. blev mycket trevlig. Först körde ja och Sofia järnet på jobbet, sålde som fan, möblerade om och städade lite. Sen for vi hem till mej och Jens och käkade tacos oså kom de lite trevligt folk så vi satt och drack lite och bara prata och bara myste. Sen drog alla ut på stan tror de blev Ankan för dom men jag stannade hemma och gick o la mej efetrsom ja skulle upp och jobba. Så här sitter jag nu igen får se om det blir någon fart på jobbet idag. Annars har ja med laptopen så kanske jag får iordning nån bra design, vi får se vad som händer. Har försökt lämna över designen till Jens men han vill inte :) Återkommer om det händer något intressant, Ciao ciao

-

Idag ska de röjas här i butiken, jag har gått fram som en virvelvind här på morgonen, snart komemr Sofia o då är det ommöblering som står på schemat! Jag har en vision om hur jag vill att den här butiken ska se ut. Förmodlingen kommer det aldig bli så men hoppas går ju ;D

Igår slog ni besöksrekord här på bloggen, nu var de ju inte i närheten av stina eller foki men ett rekord är väl alltid ett rekord? :) Välkomna till alla nya läsare hoppas ni vill stanna kvar och tycker att ja kanske har något intressant att komma med. Självklart är mina trogna läsare oxå välkomna, varje dag ;)

Nu ska jag fortsätta med fejandet vi hörs senare!

Vilket kap! :D

Jag har en tid funderat på att byta ut mitt soffbord som ja tycker är ganska trist. Det är ett vanligt från ikea en svart LACK. Men jag har insett min begränsade ekonomi och tyckt att de får vänta. Men idag tog jag en sväng inne på Coop forum och där sålde dom ut brickor som va smutsiga så dom tog 29 kronor styck, det fanns en liten och en stor. Så dom köpte jag också ska pappa få bygga ben som jag har designat. Jag är supernöjd ^^


ARG!

Usch vad jag blir arg på olika bantningsmedel, det finns ju inga genvägar när ska folk lära sej det. Vill man vara snygg och må bra måste man äta nyttig mat regelbundet och röra på sej. Jag såg en annons på facebook som ja tyckte lät så konstig att jag var tvungen att kolla in de "bantningsplåster" är tydligen det nyaste. De är allstå ett plåster som gör att man inte blir hungrig eller törstig, de står oxå att man kommer få massa mer enegri, hur ska de gå till om man inte äter eller dricker?! Det är 14 årig tjejer som kommer läsa det där och tro att de är okej att sluta äta för då kommer man att se ut som Eva Longoria. Men det funkar ju inte så? Kan inte människor ta mer ansvar att lära ut rätt? Varför skulle man riskera att unga tjejer och killar oxå för den delen svälter sej, kanske till döds bara för att tjäna pengar. De skulle inte jag vilja ha på mitt samvete iaf.

Varför jag bara pratar om unga är för att jag tycker att vuxna bör förstå själva. Men att göra reklam för en sån sak på en ungdomssajt är inte okej!



Laga bara bra mat från grunden, inga halvfabrikat, de är roten till all ondska. Ät så att du blir mätt och ta en promenad om dagen så kommer du inte att bli tjock. Så enkelt är det! Den har ju alla olika förbränning så du kanske inte kommer bli supersmal men du kommer iallafall vara frisk och när du mår bra blir du så jävla snygg tänk på det!

HAHA xD



Det tragiska är att de va roligast idag! :D

Formex

Jag förstår att de är flera av er som inte vet vad fomex är så jag tänkte förklara. Formex är en fackmässa, man får alltså inte gå dit om man inte har fått någon inbjudan. Inbjudningarna skickas ut av olika leverantörer i samband med att man beställer av dom. Man kan även få tag på biljetter på annat sätt, vi va ju dit med skolan en gång på gymnasiet, men det vet jag inte hur det går till. Man kan inte köpa något (iallafall inte mycket) på mässan utan leverantörerna visar bara upp vad dom har och sen får man beställa. Nu kollar vi efter höst och vinter saker. Sen har dom mässan en gång till i början på året då man kollar till vår och sommar.

Det finns allt möjligt att titta på, blommor, presentpapper, choklad (man får även smaka), inredningsdetaljer, krukor, leksaker, smink och mycket mycket mer. Det ska bli jätteroligt, blir nog även att kika lite på saker till syrrans bröllop. Dom har alltid ett tema varje gång i våras var det något med sagor och nu är det "vintage travel" får se vad dom har gjort för spännande.

På torsdag nästa vecka åker jag till Vällinge och lagar mat till en tävling på HvSS hemvärnetsstridsskola. Jag stannar till söndag men datorn följer förmodligen med så det blir väl kanske något kul att rapportera :) fast det är ju en vecka kvar så det behöver vi inte oroa oss om nu. Dock behöver jag oroa mej om jag har uniformen på plats :o

Hotell

Nu har vi bokat hotell i Stockholm. Torsdag 27 till fredag 28 augusti ska jag, mamma (chefen), Sofia och möjligtvis moster åka till formex mässan och kolla runt och handla röven av oss! ;D Sen på kvällen blir de väl att gå ut i den stora staden, nån som har något förslag på bra mat och ute ställen? Jag är ganska lost i Stockholm xD

Sitter på jobbet nu men när jag kommer hem tror jag att jag kan lägga upp en ny bild på hur balkongen ser ut, när jag åkte hemifrån efetr 3 timmars skakande och oljud var de inte mycket kvar av balkongen. Vågade dock inte kolla så noga så att arbetarna skulle få syn på mej :P

Steg-för-steg dukning

Jag fick inte så mycket respons på om ni ville ha en steg-för-steg men jag fick 2 svar och dom ville ha så ja kör en light här med en dukning. Den här gången valde jag att göra i svart, lila och grönt men de går självklart att ta vilka färger som helst.


Jag började med en vit duk som bas och la sedan på svart sisoflor som är lite genomskinlig dels för att jag inte hade tillgång till någon svart duk och dels för att det blev lite ljusare.


Efter det delade jag en lila sisoflorlängd på mitten (på längden), och la över där platserna skulle vara.



Ja ville även ha en löpare som gick i mitten åt andra hållet. Den tillverkade jag av lim. Jag tog en spegel, funkar jättebra med en diskbänk men våran är pytteliten och "räfflad" så de funkade inget bra, den gned jag in med diskmedel och vatten så att limmet inte skulle fastna. Oså tog jag smält lim och tryckte ut på spegeln så som ja ville ha det. Man kan också om man vill spraya limnätet i någon snygg färg, men jag valde att ha det naturellt.


Det blev såhär



Jag gjorde även servettringar på samma sätt. Limlängder ex. 3x10 cm och satte ihop ändarna med en snygg nål



Jag ville göra en hållbar dukning så det enda levande material jag har använt mej av är steelgrass men för att få det lite roligare har jag trätt pärlor på i grönt och lila i olika små grupper. Sedan satte jag dom i två annorlunda vaser.



Sedan var det bara att duka upp med lila tallrikar, ölglas på fot och servetter som vi fuskade och gjorde av sisoflor eftersom vi bara hade vita där oxå ;). Resultatet blev såhär



Ursäkta killen i bakgrunden, han ville oxå va med





Den komemr inte se riktigt lika "tom"ut om man gör den hemma eftersom vårt bord är minst en meter brett, vilket ert säkerligen inte är ;D

Big brother

Kollar på repriser från big brother av någon anledning. Usch modet som låg kvar lite från 90-talet va ju hemskt. Såg man ut så?!

Brudbukett, kallor

Det här var den första brudbuketten jag gjorde som gick till försäljning. Paret ville ha en enkel bukett med bara vita kallor och murgröna, som bindställe satte jag ett snyggt naturfärgat rep.





Till det gjorde jag även ett corsage med samma material.


Söndagsdukning

Självklart var jag ju tvungen att duka fint till vår söndagsmiddag. Jag har använt mej av rabarberblad (under tallrikarna), en gammal rot pappa hittade, åkervinda (runt roten och servetterna) 2 liggande glasvaser från butiken med dahlior i och ikea ljuskoppar med värmeljus.









Söndagen..

.. var en riktigt härlig lantisdag. Vi plockade kantareller (hur mycke som helst), röda vinbär och rabarber. Sen blev det söndagsmiddag med älgstek, skysås, smörstekta kantareller, kokt potatis och nygjord gelé. Till efterrätt blev det rabarberpaj såklart ;D







Poolparty 8/8

I lördagsvar vi hos en gammal vän på poolpaty ute i bushen :). De va otroligt trevligt. Katrin hade pallrat sej hem från Göteborg oxå så vi va alla tre som höll ihop på mellan och högstadiet. Så kul att träffas allihop! Här kommer lite bilder









Det va lite de kommer som vanligt upp fler bilder på facebook ;D

Tråkigt.

Fick ett tråkigt besked när jag kom till jobbet förut. Mamma berättade att (nu blir de långt) syrrans-killes-systers-man tog livet av sig i natt. En fruktansvärt självisk handling då han hade barn. Nu känner jag inte den familjen så väl men min systerdotters kusin kommer aldrig mer att få träffa sin pappa, sen hade han fler barn men dom har jag aldrig träffat.

Jag kanske är orättvis men det finns inget i min värld som kan försvara en sån handling, det hans familj nu utsätts för. Man kan göra så mycket mer än va man tror, trivs man inte med sitt liv så kan man ändra på det, första utvägen skall inte vara självmord, inte sista heller!

Nej usch nu ska ja sluta att uttala mej om sånt jag inte vet något om. Tråkigt är det iallafall.


Heljen!

Det har vart en jättebra helj. Vi har vart på poolparty, vi har plockat svamp och ätit en god söndagsmiddag. Men jag hittar inte minneskort läsaren så jag berättar mer och lägger upp bilder i morn om jag inte hittar den tidigare. :)


Brudbukett

Idag har jag gjort en brudbukett. Den består av prärieklockor, rosor, plumosus, nejlikor, steelgrass och hjärtan på snöre. Jag fick stå modell och mamma klädde på mej en duk som kjol ^^


Trist att skoliosen syns som fan oxå xD (Kolla axlarna)





Är det mest min floristvänner som är här inne och läser eller skulle det vara intressant om jag visade steg för steg någon dukning eller brudbukett eller nåt annat kul? Ni får bestämma!

-

Har ingen lust alls att skriva. Har dock ideér till ny dukning, kommer under nästa vecka skulle ja tro.

Tolkning

Jag har gjort en bukettolkning, vi hade inte så mycke hemma att ta utav men såhär blev de iaf.

Inspirationsbild Yzma från Kjesarens nya stil


Resultatet





5 st lila krysanthemum anastasia
3 plumosus
Blå sisoflor
Svarta midolini pinnar
Svart band
Nålar

Rätt trist men så är det ibland :)

Såhär ser min balkong ut för tillfället..





Behöver jag säga nåt mer?

Inbjudningar!

Nu har jag äntligen skickat ut inbjudningarna :D De blev inte kort som vi hade tänkt utan jag skickade på sms istället, fast de spelar ju ingen roll. Hoppas alla kommer o att alla är utklädda :D Om de är nån som inte vet va de ska va tänkte ja lägag upp en lista som ja o Jens skrev med massa förslag. Men den ligaer hemma så de blir när jag har slutat jobba.

Puss och kram skumbanan

Renoveringen

Ja de är jättetrevligt att vi kommer få de fint o fräscht här hemma. Men inte riktigt lika trevligt att varje morgon klockan 7 bli väckta av betongborren som dom hackar sönder vår balkong med. Det dånar och hela sängen skakar :S Och det här ska fortsätta i 7 veckor till. Herregud jag kommer vara ett vrak! Man får passa på att sova de minutrarna dom har fikarast. Sen slutar dom ju 4 så då kan man oxå ta en nap ;D Men det känns väldigt onödigt att gå upp 7 om man inte ska upp och jobba. Sista timmen den här morgonen sov jag med försvarets hörselkåpor på mej, lite obekvämt men då gick det iallafall att somna :)



Bilden har jag tagit härifrån.

Gårdagen

Jag jobbade till 16 sen handlade ja lite innan ja stack hem o städade lägenheten. Sen kom Sofia och vi bakade pizza o förkalasade lite. Runt nio stack vi hem till Malin på norrstrand o kalasade lite mer. Sen blev det taxi (eftersom vi missade bussen) till torget och jag o Sofia gick in på ankan o dansade :)

Mycket trevlig kväll, tack allihopa <3 Bilder kommer senare eftersom jag glömde min kamera hos Malin.

Jag har fått nageltrång ;( skit oxå

I morgon kommer förresten kusin Malin hem, hon har vart i London och på kusten så de va ett tag sen ja såg henne, promenad blir :)

Bröllop

Jag är så glad! Min syster och hennes sambo har äntligen börjat planera sitt bröllop! ^^ Jag får leva ut min fanatsi genom henne. De är svårt när man är runt blommor och brudpar hela dagarna att inte längta till sin egen stora dag. Vad man vill ha för färger och blommor och allt runtomkring. Så om ett år smäller de :D grattis till syster! <3

-

Nu har jag klippt av mej ännu mer hår. Bilder kommer när ja har slutat och stylat mej lite :) Ostylat ser jag ut som en pöjjk xD

RSS 2.0